lördag 9 december 2017

Årets bästa skivor: 5. Evig himmelsk fullkomning, Ossler


Jag är otroligt dålig på att följa svensk musik nu för tiden. Jag lyssnar nästan inte alls på nya svenska artister, utan bara sådana där gamla gubbar (och enstaka tanter) som jag följt sedan 70- eller 80-talet. (Alice B, som är tia på denna lista, är ett av få undantag.)

Så är det ju med Pelle Ossler också, som vi först lärde känna i Wilmer X, ett band som nästa år gör comeback på Sweden Rock Festival. Då utan Ossler, och det hade varit en enorm skräll om han bestämt sig för att återigen spela den feelgoodrock som Wilmer X ägnar sig åt.

Ossler solo är någonting helt annat, en nästan egen genre. Jag är mest förtjust när Ossler släpper in luft i sina produktioner i stället för att ägna sig åt industrimangel. Som tur är har luften hittat tillbaka på nya skivan Evig himmelsk fullkomning. Lyssna t ex på fina Slaget om Verdun eller Här kommer hen.

Ossler stod också för en av årets bästa konserter när han spelade på Debaser Strand i april. Snart får stockholmarna möta honom igen, på Fasching, 15 februari.

Årets bästa skivor: 6. Honest Life, Courtney Marie Andrews
Årets bästa skivor: 7. Medicine Songs, Buffy Sainte-Marie
Årets bästa skivor: 8. Solidarity, Bill & Joel Plaskett
Årets bästa skivor: 9. First Things First, Roadcase Royale

Årets bästa skivor: 10. Mega (Skisser 2005-2016), Alice B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar